Eenzaamheid doorbreken, hoe doe je dat?

Eenzaamheid doorbreken, hoe doe je dat?
Signaleren en omgaan met eenzaamheid

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam, maar het is niet aan iemand te zien of hij zich eenzaam voelt. Het signaleren van eenzaamheid is lastig, maar hoe eerder je eenzaamheid (h)erkent, hoe sneller je er iets mee kan doen.

Mensen die vereenzamen, melden zich vaak niet zelf. Ze hebben de neiging zich juist terug te trekken. Om te voorkomen dat problemen erger worden is het daarom belangrijk dat professionals en vrijwilligers eenzaamheid zo vroeg mogelijk signaleren en bespreekbaar maken dit geeft de mogelijkheid de situatie nog te verbeteren.
Ceder biedt verschillende trainingen over eenzaamheid voor zowel professionals als vrijwilligers binnen zorg en welzijn.

De basiscursus signaleren van eenzaamheid en de verdiepende training kijk eens door je sociale netwerkbril kan ook als train-de-trainer gegeven worden. Wij trainen dan bijvoorbeeld uw middenkader of coördinatoren die daarna eigen teams scholen in het signaleren en van eenzaamheid

Procesbegeleiding
Ceder trainingen heeft ervaring in het opzetten en begeleiden van projecten binnen organisaties van zorg en welzijn die tot doel hebben eenzaamheid te verminderen. Als u wilt weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen dan gaan wij graag met u in gesprek.