Eigen Kracht

Hoe gekanteld ben jij: ‘ Van zorgen voor naar zorgen dat’. Ceder biedt workshops, trainingen en procesbegeleidingen aan organisaties en zorg en welzijn in het proces van de kanteling van zorgen voor naar zorgen dat. Door de maatschappelijke ontwikkelingen wordt er van medewerkers in zorg en welzijn een andere insteek en werkhouding verwacht.

Er is een verschuiving in het overnemen van taken naar het faciliteren dat mensen vanuit hun mogelijkheden zoveel mogelijk zelf kunnen doen en zelf de regie hebben. Dit zit soms in kleine veranderingen en bewustwording. Waarom schep jij als woonbegeleider het eten op? Waarom doen bewoners dit niet zelf? Waarom organiseer jij die inloop voor jongeren in de buurt? Wat kunnen zij zelf doen? Kortom: medewerkers worden uitgedaagd door een andere bril naar hun werk te kijken. Ingeslepen patronen worden zichtbaar en bespreekbaar gemaakt maar ook is er nadrukkelijk ruimte om het te hebben over de grenzen. Wanneer maak je de keuze om toch bewust dingen over te nemen?

De workshops en trainingen geven inhoud aan het begrippenkader, eigen regie, eigen kracht, zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid.

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.